UI Admin Required Notice - Constantly Activating/Registering

Presenter is constantly asking me to Activate the software, which I do and typically get an error (UI_AdminRequiredNotice along with UI_AdminVistaNotice11) and sometimes it says my Serial Number is invalid.  Does anyone else run into this or know of a fix?

I am running Windows 7, Office 2013, and Studio '13.

7 Replies
Christine Hendrickson

Hi Ke Lo,

Sorry to hear about the trouble! 

Thank you for the OS and software version information. Generally, when we see that notice, it's due to a recent upgrade to Windows 8 or 8.1. That's clearly not the case for you, if you're running Windows 7. 

This information is for '09, but it may also help:

If you receive a "UI_AdminRequiredNotice: UI_Username / UI_Password" prompt when activating your Articulate software, it indicates that the software was not installed with administrative privileges.  You can correct this issue. 

Here's how:

UI_AdminRequiredNotice when activating Articulate Studio '09

Can you tell me if you're running Office 2013 32-bit or 64-bit, please?

Currently, Articulate Studio '13 supports 32-bit versions of Microsoft Office, but not 64-bit versions.

See this article for details:

Supported Versions of Microsoft Office

If you are running the 32-bit version of Office/PowerPoint, a repair may resolve the problem:

Articulate Support - How to Repair Articulate Studio '13

If you're still experiencing these issues, please try the following troubleshooting steps:

Unexpected or Erratic Behavior in Articulate Studio

Please let me know if you see any improvement.

Thanks, Ke Lo!

Ke Lo

Hi Christine,

Does Articulate see how many times I have re-registered my product?  I am still having the same problem and have done everything as instructed.  It has improved slightly and seem to be having the problem after I publish or if I perform a function (e.g. Import Audio) and a pop up box shows "Updating...".  Sometimes I try to click on the slide before the "Updating" pop up box appears and this is when I start getting the "UI" boxes.  As always, any help would be much appreciated.

I have just reinstalled it again and still having a problem.  It is very aggravating.

Christine Hendrickson

Hi Ke Lo,

I'm sure that there's a registration database, yes - but this isn't something I can access and we're not notified every time someone registers a product. I'm sure that would be a lot of data :)

I'm happy to hear that there's been at least some improvement, but I am sorry to hear that you're still having to work with this. 

Out of curiosity, have you tried running the software as an administrator? If not, try right-clicking on the shortcut and selecting "Run as administrator". 

You may be prompted by User Account Control with the following message: "Do you want to allow the following program to make changes to this computer?" 

Click Yes

Does the same thing happen? If so, it might be a good idea to reach out to our support engineers through a support case. If you do submit a case, you'll receive a confirmation email with a case number. Please try and share that number with me - I'd like to know what the outcome is if possible. 

Thank you!

Mariajose Corrales

Hello, I am having the same issue. A couple of months ago, I had to troubleshoot the Articulate presente 13 and part of the troubleshooting was to re-install the programs. I am using Quizmaker until now and I am receiving the UI_AdminRequired Notice popup and it is not letting me enter my license information.

I use Office 2010 and IT recently changed my windows to windows 10.

 

Thanks for any assistance.