Layer flickering on hover

Hi, trying to resolve the flickering issue on hover to show a layer. I've tried all the suggestions provided:

Turn off restore on mouse leave

The icon to hover over does not appear over the image on the layer

I've attached my template, it's page two with the three red icons.  I want the site maps to be large, hence why i'd like to use a layer and not the label.

Use the top icon, i haven't configured the  bottom two.

Thank you.

15 Replies
Becca Levan

Hello Eric, and welcome to E-Learning Heroes! ⭐️

This thread is a bit outdated, and the issue reported was in Storyline 2. I’d like to gather a couple of details from you so we can troubleshoot this together!
  • Do you see this behavior with every project or just this specific project you’re working on?
  • Does the flickering happen when viewing the course in Preview or in the published output as well?
  • If you use a shape instead of a marker, does the flickering still occur?
We are currently on Storyline 360 (Build 3.52.25156.0). Which version of Storyline are you using?
If you’re comfortable sharing your project, that will help us see the behavior in action. You can either upload it in this public discussion or in a support case.
Eric Yee

Hi - thanks for replying.

To answer your questions - yes it happens on every project, new or existing.

It happens on both Preview and when published.

The flickering does not occur when using a shape

I am using the latest version of Storyline 360

I have attached an example project where I can see this happening

Regards

Eric

Leslie McKerchie

Thanks for sharing your project file, Eric. We do have this bug documented for Storyline 360 as well.

The built-in markers are intended to reveal content in a specific way, causing overlapping behavior.

Storyline 360: Working with Markers

I've attached this conversation to our report so that we can share updates with you here.

Lauren Connelly

Hello Tom!

I'm happy to help! It sounds like you're seeing the flickering with text rather than markers. Are you noticing the flickering with all text or just a specific text box? If it's a particular text box, have you tried removing the state where the flickering occurs and recreating it?

If you can share your project, that would help us see what is getting in the way! You can attach the .story file to this discussion or upload it privately in a support case.

Bruno Carneiro

I'm having a similar issue, however the problem with the layer flickering just came out of the blue. I have had to recently go back to a completed project to make some changes that have taken place and before even staring to make any changes I ran a preview and issue with the flickering has broken my project causing me to start all over If i cant figure out what's causing this issue.

I've had to create layers for hovered items in a simulator now those layers just keep flickering and therefore not allowing the actions from the hovered layer to activate the button, I would share but doing this for work so its confidential. Any help would be greatly appreciated as these changes need to be made fairly quickly. 

 

Becca Levan

Thanks for reaching out, Bruno! Sorry you recently hit this snag!

Do you see the flickering when hovering over a marker? If so, try one of these workarounds, and let me know if any fix the issue:

  • Use a shape instead of a marker.
  • Make sure the objects on the slide layer are not covering the marker.
  • Uncheck the "Restore on mouse leave" option.

Let me know if this isn't related to markers, and we'll determine our next step from there. If needed, we can sign an NDA to investigate your file.